SCP-006 (Hungarian)
rating: 0+x
blank.png

Az alapító közvetlen utasításainak értelmében a hozzáférés ezen dokumentumhoz csak és kizárólag Felügyelői engedéllyel lehetséges.

Felügyelői hozzáférés megadva

Azonosító #: SCP-006

Osztály: Biztonságos

Különleges Elzárási Eljárások: SCP-006 maga nem igényel nagyfokú elzárást, azonban nyilvánvaló okokból a létezését és tulajdonságait illetően magasfokú titoktartás szükséges. Az alábbi intézkedések nem a szemelyzet biztonsága, csupán az SCP-006 valódi természetének titokban tartása miatt szükségesek.

1: Minden SCP-006-tal érintkező személy módosított IV. osztályú BNC felszerelést kell viseljen. Mielőtt valaki érintkezik SCP-006-tal, ismertetni kell velük az SCP-006B vagy az SCP-006C dokumentum tartalmát. Csak az SCP-006A dokumentum tartalmaz valós információt, ez kizárólag az O5 Tanács számára hozzáférhető. A védőfelszerelés integritását vízbemerüléssel ellenőrizni kell.

2: Az SCP-006-tal végzett mindennemű műveletet szigorú megfigyelés alatt kell végezni. Amennyiben egy személy közvetlenül érintkezik SCP-006-tal, az ügyeletes parancsnok köteles elindítani a 006-Xi-12-es eljárást, mely alapján - a korábban kiadott tájékoztatás szerint - minden alkalmazott evakuálni kezd magas toxicitás miatt.

3: Minden eljárás, mely során folyadékmintát vesznek SCP-006-ból, legalább három (3) O5-tag jóváhagyásához kötött. A folyadékot négyrétegű, lezárt tartályban, fegyveres őrizet mellett kell szállítani.

4: Amennyiben a személyzet egy tagja érintkezik az SCP-006-tal, vagy az abból származó folyadékkal, őrizet alá kell venni őket, majd igény szerinti tanulmányozás után terminálni. SCP-006 természetéből eredően a terminálás legegyszerűbb módja a hamvasztás. (Teljes jelentésért lásd az SCP006-TeO5 dokumentumot.)

Leírás: SCP-006 egy nagyon kicsi forrás, Asztrahántól 60 km-re nyugatra. Az Alapítvány vezetősége a 19. század óta tud létezéséről, azonban 1991-ig politikai okok miatt nem volt lehetősége elzárni azt. A forrás köré álcázásképp egy vegyi üzem épült, mely dolgozóinak nagy része az Alapítvány vagy az orosz állam alkalmazottja. Az 1992-es vizsgálatok alapján a forrásból származó folyadék kémiailag egyszerű ásványvíz, azonban szokatlan módon "éltető" tulajdonsággal bír.

A folyadék elfogyasztása a következő hatást gyakorolja az emberi szervezetre: Megjelenik a képesség a sejtosztódás során megsérült DNS regenerációjára, a sejtosztódás fokozódik, a sérült szövetek regenerációs képessége fokozódik, és az immunrendszer hatékonysága szinte félelmetes mértékben javul. Állatkísérletek során a kórokozó baktériumok és vírusok azonnal elpusztultak a folyadéktól. Sok hüllőre és madárra nem gyakorolt hatást, míg főemlősök az emberekhez hasonló pozitív változásokban részesültek.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License