SCP-055 (Hungarian)
rating: 0+x
blank.png

Azonosító #: SCP-055

Osztály: Keter

Különleges Elzárási Eljárások: Az objektumot egy ötször (5) öt (5) méter alapú és kettő egész öt tized (2.5) méter magasságú, cementből készült (ötven (50) centiméter vastagságú), és Faraday-kalitkával körbevett, négyzet alakú helyiségben kell tartani. Hozzáférés egy kettőször (2) kettő egész öt (2.5) méter nagyságú nehéz elzárási ajtón keresztül lehetséges, amely csapágyokon épült, hogy biztosítsa az automatikus záródást és lezárást, hacsak nem tartják nyitva szándékosan. SCP-055 tárolóegysége elé NEM szabad biztonsági őröket állítani. Továbbá az is javasolt, hogy minden olyan személyzet, aki a közelben más SCP-ket tart fenn vagy tanulmányoz, próbáljon megtartani legalább ötven (50) méter távolságot a szoba geometriai középpontjától, amennyiben ez praktikus.

Leírás: SCP-055 egy "ön-fenntartó titok" avagy antimém. SCP-055 kinézete, természete, viselkedése és eredete ismeretlen. Tisztázásképpen:

  • Az, hogy a 19-es Telephely hogy szerezte meg SCP-055-öt, ismeretlen.
  • Az, hogy SCP-055 mikor lett megszerezve és ki által, ismeretlen.
  • SCP-055 kinézete ismeretlen. Az objektum nem leírhatatlan, vagy láthatatlan: egyének probléma nélkül képesek belépni SCP-055 tárolóegységébe, mentális vagy írott jegyzeteket készíteni, lerajzolni, lefotózni, és audió/videó felvételeket készíteni róla. Egy megfigyeléseket összefoglaló napló dokumentálva van. Azonban SCP-055 kinézetére vonatkozó információ "kiszivárog" az emberi elméből nem sokkal egy ilyen megfigyelés után. SCP-055 leírásával megbízott személyek érdeklődésület vesztik a feladat iránt; SCP-055-ről készült fénykép lerajzolásával megbízott személyek nem képesek visszaemlékezni a fénykép kinézetére, csakúgy mint a kutatók akik felügyelték ezeket a teszteket. A biztonsági személyzet tagjai, akik zárt kamerarendszeren keresztül figyelték SCP-055-öt, kimerülten és az elmúlt órákkal kapcsolatos emlékek nélkül fejezték be a műszakot.
  • Az, hogy ki engedélyezte SCP-055 tárolóegységének építését, miért így építették, vagy mi lehet a leírt Elzárási Eljárásoknak a célja, mind ismeretlen.
  • Annak ellenére, hogy SCP-055 tárolóegysége könnyen hozzáférhető, a 19-es Telephely személyzete azt állítja, hogy nem tud SCP-055 létezéséről.

Mindezen tények rendszeresen felfedezésre kerülnek, általában a fájl véletlenszerű olvasói által, nagy riadalmat keltve. Ez az aggodalom legfeljebb percekig tart, mielőtt az ügyet egyszerűen elfelejtik.

SCP-055-ről nagy mennyiségű tudományos adat került rögzítésre, de ezek nem tanulmányozhatók.

Legalább egy kísérlet történt SCP-055 megsemmísítésére, vagy esetelegesen a 19-es Telephelyről egy másik telephelyre való áthelyezésre, mindezen kísérletek kudarcot vallottak ismeretlen okok miatt.

SCP-055 nagy fizikai fenyegetést jelenthet, és valószínűleg sok száz személyt ölhetett meg a tudomásunk nélkül. Természetesen óriási memetikus / mentális fenyegetést jelent, ebből következik Keter osztályozása.

Dokumentum #055-1: Egy Analízis SCP-055-ről

A szerző azt a feltételezést állítja fel, miszerint SCP-055-öt soha nem szerezte meg hivatalosan ████████████ ████████, és valójában egy önálló, vagy távirányítású ügynök, elhelyezve a 19-es Telephelyre egy azonosítatlan 3. fél által az alábbi célok egyikének, vagy mindegyikének elérése érdekében:

  • Csendesen megfigyelni, vagy megzavarni a 19-es Telephelyen történő tevékenységeket
  • Csendesen megfigyelni, vagy megzavarni a más SCP helyeken történő tevékenységeket
  • Csendesen megfigyelni, vagy megzavarni az egész emberiség tevékenységeit
  • Csendesen megfigyelni, vagy megzavarni a más SCP objektumokat
  • Csendesen megfigyelni, vagy megzavarni ████████████

Ezen fenyegetések elleni küzdelem nem javasolt, ha egyáltalán lehetséges.

Függelék A:

Hé, ha ez a dolog tényleg egy "anti-mém", miért nem felejtjük el azt a tényt, hogy ez egy "anti-mém"? Biztosan tévedtünk ezzel kapcsolatban valahogy. Várjunk egy percet, mi lenne akkor, ha jegyzeteket készítenénk arról, hogy ez mi nem? Azokra emlékeznénk? Bartholomew Hughes, NSA

Dokumentum #055-2: Dr. John Marachek jelentése

Kutatócsapat #19-055-127BXE sikeresen be tudott jutni SCP-055 tárolóegységébe és felmérni a kinézetét, és egy bizonyos mértékig, a viselkedését az objektumnak. A projekt módszertanának megfelelően feljegyzések készültek (lásd ████████████), melyet követően a tárolót ismét lezárták.

Kivonat egy személy kikérdezésének másolatából:

Dr. Hughes: Oké, fel kell tennem néhány kérdést az 55-ös számmal kapcsolatban.
███████: Hogy milyen szám?
Dr. Hughes: SCP objektum 55. Az objektum amit éppen megvizsgált.
███████: Ömm, nem tudom miről beszél. Nem gondolom, hogy nekünk van egy 55-ösünk.
Dr. Hughes: Oké, ███████, akkor szeretném, ha elmondaná mit csinált az elmúlt két órában.
███████: Mi? Én… <alany nyugtalannak tűnik> … Nem tudom.
Dr. Hughes: Oké, akkor arra emlékszik-e, hogy mindannyian megegyeztünk abban, hogy nem volt gömbölyű?
███████: Hogy mi nem volt… Ó! Igaz! Egyáltalán nem gömbölyű! Objektum 55 nem gömbölyű!
Dr. Hughes: Tahát most már emlékszik rá.
███████: Nos, nem. Úgy értem, nem tudom, hogy mi az, de azt tudom, hogy van egy. Valami amire nem emlékezhetsz. És nem egy gömb.
Dr. Hughes: Várj egy percet. Mi nem egy gömb?
███████: Objektum 55.
Dr. Hughes: Objektum mi?
███████: Doki, emlékszik arra, hogy megegyeztünk, hogy valami nem gömb alakú?
Dr. Hughes: Ó, tényleg!

Úgy tűnik lehetséges arra emlékezni, hogy SCP-055 mi nem (tények tagadása), és hogy ismételten következtessünk létezésére ezekből az emlékekből.

Személyek akik benne voltak a #19-055-127BXE Kutatócsapatban mérsékelt diszorientációról, az ismétlődő emlékek okozta pszichológiai traumáról és SCP-055-tel kapcsolatos feledékenységről számoltak be. Ennek ellenére hosszútávú viselkedésbeli, vagy egészségügyi problémák nem kerültek megfigyelésre, és a személyzet pszichológiai vizsgálata azt mutatta, hogy ezen szorongás idővel fokozatosan vesztett intenzitásából.

Javaslatok: Érdemes lehet minden kritikusabb telephelyre legalább egy olyan alkalmazottat küldeni, aki képes emlékezni SCP-055 létezésére.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License