SCP-005 (Dutch)
rating: 0+x
blank.png
SCP-005.jpg

Een close up op SCP-005.

Objectnummer: SCP-005

Klasse: Veilig

Speciale insluitings procedures: SCP-005 vormt geen direct gevaar. Maar toch, zijn unieke functies vereisen speciale maatregelen om de toegang tot en manipulatie van het object te beperken. Goedkeuring van ten minste één (1) personeel van niveau 4 is vereist voor het verwijderen van het object uit het containment-gebied.

Beschrijving: In uiterlijk lijkt SCP-005 op een sierlijke sleutel, die de kenmerken van een typische massa geproduceerde sleutel toont die in de jaren 1920 werd gebruikt. De sleutel werd ontdekt toen een burger het gebruikte om een hoog beveiliging gebouw te infiltreren.SCP-005 lijkt de unieke mogelijkheid te hebben om alle soorten vergrendelingen (zie bijlage A), mechanisch of digitaal, met relatief gemak te openen. De oorsprong van deze vermogen moet nog worden bepaald.

Extra notities: SCP-005 kan worden gebruikt als vervanging voor verloren beveiligingsbadges, maar alleen onder toezicht van minstens één (1) medewerker van niveau 4. SCP-005 mag niet worden gebruikt om distributeurs te repareren, open kluisjes of de deur van het huis van een personeelslid. Verwijdering van het object van de compound zal leiden resulteren tot onmiddellijke beëindiging.

Bijlage A: Hoewel SCP-005 effectief is geweest in het ontgrendelen van bijna alle soorten sluit apparaten, andere experimenten hebben aangetoond dat het verbergen van het doel of de identiteit van een slot enig succes heeft gehad bij het uitschakelen van de kracht van SCP-005. In ongeveer 50% van de gevallen waarin een vrijwilliger een vergrendelingsapparaat als zo niet kon identificeren, SCP-005 kan dit niet uitschakelen. Vanwege deze resultaten, SCP-005 is tijdelijk geclassificeerd als "bewust" en verdere tests zijn aan de gang om de cognitieve vaardigheden te bepalen. Geen van de resultaten toont echter aan dat het onmogelijk is om een sluitapparaat te identificeren, het feit is alleen dat het hierboven genoemde apparaat zwaar verborgen en vermomd is.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License