SCP-096 (Dutch)
rating: 0+x
blank.png

Item #: SCP-096

Object Klasse: Euclides

Specifieke inperkings-procedures: SCP-096 moet te allen tijde opgesloten zijn in zijn cel, een luchtdichte stalen kubus van 5m bij 5m bij 5m. Wekelijks nalopen op scheurtjes en gaten is verplichte. Het is ten strengste verboden om video- of optisch gereedschap binnen de cel van SCP-096 te brengen. Beveilingspersoneel zal door middel van tevoren geïnstalleerde druksensoren en laser detectoren bevestigen dat SCP-096 zich nog in hun cel bevindt.

Elk beeldmateriaal van SCP-096’s gedaante is ten strengste verboden zonder goedkeuring van Dr. ███ en O5-█.

Beschrijving: SCP-096 is een menselijk figuur van ongeveer 2.38m lang. Het postuur van SCP-096 is erg slank met weinig spiermassa. Preliminair onderzoek naar hun lichaamsgewicht duidt op lichte ondervoeding. De armen zijn elk ongeveer 1.5m lang en daarmee sterk buiten proportie in vergelijking met de rest van het lichaam. Huid vertoont haast geen pigmentatie. SCP-096 heeft geen vorm van lichaamsbeharing.

De bek van SCP-096 kan tot vier (4) keer zo ver open als dat van een gemiddeld mens. Andere gezichtskenmerken (met uitzondering van de ogen) komen overeen met die van een gemiddeld mens. De ogen van SCP-096 zijn kleurloos. Het is nog onzeker of SCP-096 blind is. SCP-096 vertoont geen tekenen van hogere hersencapaciteiten of buitengewone intelligentie.

SCP-096 is over het algemeen erg dociel. Door middel van de waarnemingen van de druksensoren is vastgesteld dat SCP-096 ijsbeert langs de oostkant van hun cel. Echter, wanneer iemand het gezicht van SCP-096, zij het direct, op video of zelfs op een foto, dan schiet die in sterke emotionele stress. SCP-096 zal zijn gezicht bedekken en beginnen te krijsen, huilen en brabbelen. Na een (1) á twee (2) minuten zal SCP-096 zich in volle sprint naar de persoon bewegen die hun gezicht heeft gezien (hierna gerefereerd als SCP-096-1), met snelheden gemeten van vijfendertig (35) km/u tot ███ km/u. Deze snelheid lijkt afhankelijk te zijn van de afstand van SCP-096 tot SCP-096-1. Tot op heden is er geen enkel materiaal en geen enkele manier gevonden om SCP-096 tegen te houden. De locatie van SCP-096-1 lijkt geen verschil te maken voor het gedrag van SCP-096. Instinctief lijkt SCP-096 de locatie van SCP-096-1 te weten. Opmerking: Deze reactie wordt niet uitgelokt wanneer een persoon naar een artistieke vertolking kijkt van SCP-096 (zie Document 096-1).

Wanneer SCP-096 aankomt bij SCP-096-1 zal die hen vermoorden en [DATA VERWIJDERD]. Alle gedocumenteerde gevallen van dit fenomeen houden geen resten van SCP-096-1 over. SCP-096 zal hierna even gaan zitten, en na een paar minuten weer rustig en dociel worden. Daarna zal die proberen om terug te keren naar hun natuurlijke habitat, [DATA ONTHOUDEN].

Het terughalen van SCP-096 is een alpha prioriteit, aangezien er een mogelijkheid is tot een kettingreactie, met gevaar voor de geheimhouding van de Stichting en gevaar voor het verlies van talloze burgerlevens.

Dr. ███ heeft geopperd tot onmiddellijke terminatie van SCP-096 (zie Interview 096-1). Opdracht wacht op goedkeuring. Terminatie opdracht is goedgekeurd, en wordt uitgevoerd door Dr. ███ op [DATA ONTHOUDEN]. Zie Incident-096-1-A.


Audio log van Interview 096-1:
Interviewer: Dr. ███
Geïnterviewde: Kapitein (Gepensioneerd) █████████, ex-commandeur van terughaalteam Zulu 9-A.
Terughaalincident #096-1-A

<Start log>

[████████ ████████ Tijd, Onderzoek locatie ██

KPT. █████████: Het is altijd kut als je de Initiële Terughaal taak krijgt. Je hebt geen idee waartoe dat beest in staat is behalve dat beetje wat de servicetechnici bij elkaar voor je schrapen. Je moet ook wel een beetje geluk hebben dat ze alles tegen je zeggen. Ze zeiden tegen ons “Vangen en Merken”, maar geen woord over het niet aankijken van dat beest.

Dr. ███: Kun je jullie missie beschrijven alsjeblieft?

KPT. █████████: Ja, excuus. We hadden twee heli’s, een voor mijn team en 1 voor het reserve team Zulu 9-B en Dr. ██████. We identificeerden ons doelwit op ongeveer twee kilometer ten noorden van ons patrouille ronde. Ik denk dat die ons niet aankeek, anders waren we direct vernietigd.

Dr. ███: SCP-096 had geen last van de kou? Het was namelijk –██oC.

KPT. █████████: Het was zelfs –██. Maar ondanks dat die helemaal naakt was leek die nergens last van te hebben. Hoe dan ook, we landden, naderden het doelwit, en Korporaal ██ stond klaar om het te vangen. Maar toen belde Dr. ██████, en ik draaide mij om de telefoon op te nomen. Dat heeft mij uiteindelijk gered, want ik denk dat het doelwit zich toen omdraaide waardoor mijn hele team hen zag.

Dr. ███: Toen schoot SCP-096 in de emotionele stress?

KPT. █████████: Yep. [Geïnterviewde stopt met praten voor een aantal seconden voordat hij verder gaat]. Sorry, kwam even iets over mij heen.

Dr. ███: Geen probleem.

KPT. █████████: Nou, dus ik zag nooit hun gezicht. Mijn team wel, en daarvoor hebben ze ook geboet.
Dr. ███: Kan je dat nog iets duidelijker beschrijven?

KPT. █████████: [Pauzeert], vooruit, is goed. Het begon te krijsen en te jammeren. Niet zoals je verwacht van een dier, maar precies zoals een mens. Best wel fucking eng. [Pauzeert nog eens] We begonnen met schieten, maar het pikte Korporaal ██ zo op en scheurde zo zijn been eraf. Hij schreeuwde voor hulp, afgrijselijk… Wij bleven maar stukken er van af schieten, maar geen enkele kogel leek iets uit te halen. Toen het Korporaal ██ begon te [DATA VERWIJDERD] flipte ik hem bijna.

Dr. ███: Toen gaf je de opdracht om [Geritsel van papier] een AT-4 HEDT af te vuren?

KPT. █████████: Een antitankwapen. We namen hem voor de zekerheid steeds mee sinds SCP-███ ontsnapte. Ik heb hem als een warm mes door boter zien gaan bij tanks. Datzelfde gebeurde bij ons doelwit.

Dr. ███: Was er significante schade aan SCP-096?

KPT. █████████: Het deed hen niks. Ook al was de helft van hun romp weggevaagd, die bleef maar ingaan op ons team. [Hij tekent een halve cirkel op het romp van SCP-096]

Dr. ███: Maar liep het doelwit echt schade op?

KPT. █████████: Als die dat deed, dan liet die het niet merken. Ik denk dat die al hun organen en bloed is kwijtgeraakt, zonder ook maar een kik te geven. Hun skelet had totaal geen schade opgelopen, en die bleef maar doorgaan tegen mijn team.

Dr. ███: Dus eigenlijk geen structurele schade? Hoeveel rondes hebben jullie geschoten op SCP-096 denk je?

KPT. █████████: Sowieso een stuk of 1000, de schutter van de heli bleef zijn GAU-19 maar afvuren, voor wel 20 seconden. 20 fucking seconden, dat is al 600 rondes van .50 kaliber munitie in dat beest. Hadden die net zo goed niet kunnen doen, zo weinig impact maakte het.
Dr. ███: Toen arriveerde Zulu 9-B?

KPT. █████████: Ja, en mijn hele team was al weggevaagd. Zulu 9-B slaagde erin om een zak om hun hoofd te doen, waarna die kalmeerde en op de grond ging zitten. Toen hebben we die in de heli gezet en hier afgeleverd. Ik heb werkelijk waar geen idee hoe ik hun gezicht niet heb gezien. Misschien bestaat er toch iets als een God. Wat een vent.

Dr. ███: We hebben een artistieke weergave verkregen van het gezicht van SCP-096. Zou jij deze willen zien?

KPT. █████████: [Pauzeert] Weet je, na al dat gekrijs van dat beest, maar ook van mijn team, hoef ik echt geen gezicht te koppelen aan dat ding. Echt niet..

Dr. ███: Oké is goed, dan denk ik dat we klaar zijn hier. Dank voor je medewerking, Kapitein.

[Het geluid van schuivende stoelen wordt gehoord, en voetstappen die de kamer verlaten. Kapitein (gepensioneerd) █████████ heeft Interview Kamer 22 bevestigd verlaten.]

Dr. ███: Voor de goede orde, hierbij vraag ik officieel onmiddellijke terminatie van SCP-096 aan.

<Einde log>

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License