SCP-871 (Romanian)
rating: +2+x
Cake.jpg

O instanță SCP-871

Obiect #: SCP-871

Clasa Obiectului: Keter

Proceduri Speciale de Izolare: Fiecare reinterpretare a SCP-871 trebuie păstrată într-o celulă de beton separată, blocată, pe un platou metalic în permanență fixat de suprafața unei mese imobile din lemn. Fiecare celulă ce conține o instanță SCP-871 trebuie monitorizată 24 de ore în fiecare zi prin intermediul unor camere de supraveghere de tip CCTV, iar filmările trebuiesc verificate la fiecare 15 minute.

În cazul creării unei instanțe SCP-871, 3 persoane de tip personal clasa D trebuiesc escortate de paznici înarmați către celula respectivei instanțe, unde aceștia vor fi închiși și induși să consume prăjitura. Nu mai mult de o oră trebuie rezervată pentru îndeplinirea acestei sarcini. În cazurile în care este nevoie de motivație suplimentară, uciderea unui membru personal de clasă D atașat la efectuarea sarcinii este permisă. După consumarea instanței, participanții nu au voie să părăseasca celula până când atât ei cât și încăperea au fost verificate în totalitate pentru confirmarea faptului că nu au mai rămas porțiuni din prăjitură. Platoul, masa și camera vor fi apoi curățate și pregătite pentru apariția următoarei instanțe.

Personalul de clasă D care dă dovadă de cooperare in procesul consumului unei instanțe SCP-871 se poate oferi voluntar pentru a participa la consumuri suplimentare. Personalul care prezintă utilitate excepțională poate avea termenul lunar de executare amânat. Un astfel de personal nu trebuie sub nicio formă lăsat să interacționeze cu orice alt obiect SCP.

Niciun desert de nici un fel nu trebuie servit la fața locului la nicio unitate care găzduiește o instanță SCP-871.

Descriere: SCP-871 reprezintă o colecție de 237 de prăjituri. Instanțele SCP-871 variează semnificativ ca aspect și dimensiune, acoperind întreaga gamă de alimente descrise de oameni drept tort. Cea mai mică instanță SCP-871 observată a fost o brioșă în miniatură cu o masă de 15 grame. Cea mai mare instanță observată până în prezent a fost un baumkuchen de 22 de kilograme, ce măsura 2 metri în lungime.

Când o instanță SCP-871 este consumată de un om sau mai mulți oameni, aceasta este înlocuită la aproximativ 24 de ore cu o altă prăjitură similară. Această prăjitură va apărea pe o suprafață plană în vecinătatea locaţiei în care a fost consumată instanţa anterioară. Dacă oricare dintre aceste prăjituri suferă daune substanțiale prin orice alt mijloc decât consumul de către o ființă umană, inclusiv a fi mâncat de către un animal non-uman, instanța va fi imediat înlocuită. Toate aceste "înlocuiri" ale instanțelor SCP-871 sunt identice cu predecesorul lor. Modul prin care instanțele SCP-871 sunt înlocuite este deocamdată necunoscut.

S-a observat că reinterpretările individuale SCP-871 "se modifică" în timp, acestea variind în caracteristici minore cu alte instanțe, cu schimbări majore având loc în aproximativ 5% dintre cazuri. Nu au fost observate efecte adverse din cauza consumului de SCP-871, chiar și în cazurile unde numeroase instanțe au fost consumate, cu excepția celor previzibile de la consumul exagerat de prăjitură.

Pericolul lui SCP-871 provine din consecințele unei instanțe care nu este mâncată. Orice instanță SCP-871 care nu este consumată va duce la crearea unei noi prăjituri în vecinătatea acesteia după 24 de ore. Deși această procedură este similară cu comportamentul său normal de „înlocuire”, instanța originală va continua să prezinte aceleași proprietați, replicându-se dacă este deteriorată și continuând să se „înlocuiască” la fiecare 24 de ore. Acest comportament a fost observat în toate cazurile unde mai mult de 10% din masa unei instanțe a rămas neconsumată. Deoarece nu există un mecansim concret pentru a opri "înlocuirea" lui SCP-871, orice instanță neizolată s-ar putea replica exponențial, devenind rapid de necontrolat. Nu au fost încă concepute planuri pentru izolarea a peste 20.000 de instanțe ale SCP-871. Se estimează că un focar necontrolat provenit dintr-o singură instanță ar face pământul de nelocuit în 80 de zile.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License